Tmavomodrý Ježek …Chvíli, ještě malou chvíli…

Tragikomická divadelní revue s tanci o neobyčejném lidském životě.

Multižánrová inscenace, která pracuje s hudebním odkazem skladatele Jaroslava Ježka (1906-1942). Skladatel vážné i populární hudby, který zemřel v pouhých 35 letech, po sobě zanechal řadu skladeb orchestrálních, komorních a písňových. Jeho schopnost komponovat vážnou hudbu, stejně jako hudbu divadelní a filmovou, která téměř zlidověla, z něj činí jednoho z předních komponistů české hudby 20. století.

Textová část představení vychází z jeho korespondence, z dostupné faktografické literatury a ze vzpomínek jeho přátel. Nejde jen o doslovné zachycení jeho životopisu, ale o přiblížení jeho podstaty, tvůrčího ducha, jeho smýšlení a esence. Ale také o tvůrčí platformu současným tvůrcům – nový dramatický text, autorská hudba a choreografie.

Jde o konceptuální rozvinutí Ježkova díla, jeho zálibu v přetváření hudebních témat, schopnost improvizace, práci s textem, fantazií a fikcí. Jedná se o barevnou multižánrovou mozaiku ze života a díla kultovního umělce, který se dokázal pohybovat na hranici mezi komerčními styly a avantgardou.

Obsazení: Ondřej Kolín, Daniela Hanelová a Martin Dvořák

Autor, choreografie, režie: Martin Dvořák

Hudba: Jaroslav Ježek, Igor Paleta, Sonority, Jiří Pazour

Foto: Mila Vašíčková

Termín: 16. 12. 2024 v 19:30

Vstupenky: mecenášská 500 Kč, základní 400 Kč, student/senior 300 Kč na GoOut a pokladně Werichovy vily